Äventyraren från Knivsta

Äventyraren från Knivsta
För ett tag sedan gjorde jag ett jobb för lokaltidningen om Sören Kjellkvist, en äventyrare från Knivsta som skulle ge sig ut på sitt livs äventyr. Nu är han iväg: paddlar längs med hela Norges kust, från söder till norr, i flera månader, utan några medhavda pengar eller mat. Han ska leva på vad naturen och vänliga lokalbor ger honom, helt enkelt. Nu är han inne på femte dagen och jag är fast i lägesuppdateringarna som kommer varje kväll. Hur långt har han hunnit? Vad fick han äta? Hittills har det varit mest en blandning av småfisk och kottar som verkar lite sådär, men idag blev han bjuden på middag av några svenska seglare. Ni måste följa honom och uppmuntra honom! Här är hans hemsida och här är hans facebooksida.

Sören Kjellkvist, foto Johanna Stenius

Sören och hans hund när jag träffade honom för tidningen Knivstabygden för ett par månader sedan. Han vann priset ”Årets äventyr” på Vildmarksmässan tidigare i år. 

This article has 1 comment

  1. Vilken äventyrare! Jag tycker att det är spännande med människor som vågar göra lite annorlunda äventyr… och som vågar ta sig utanför bekvämlighetszonen. Väldigt fascinerad av familjen vi träffade i Malaysia som lämnade Sverige i segelbåt för två år sedan, med två små barn. Gillar ju äventyr själv, men när man jämför känner man sig ju rätt bekväm ändå… haha.
    Hoppas allt är bra med dig!

Leave a Reply