Fröken gårkvinna

Fröken gårkvinna
För några veckor sedan gick vi på en lördagspromenad. ”Titta det är en flicka!” skrek Matilda. Vid vägkanten, på bygget vid vårt hus, stod en övergångsställeskylt – men inte med en herr gårman. Utan med en alldeles piffig fröken gårman med kort kjol och yppig byst! Nästa dag gick vi till förskolan. ”Titta en annan flicka!” skrek Matilda. På övergångsstället längre ner längs gatan fanns en annan fru gårman, mycket sedligare med bastant utseende och knälång kappa. Vad nu då?
Nu har min kollega Anders Hedberg Magnusson skrivit en artikel utifrån detta i lokaltidningen 18 Minuter, och det hela har uppmärksammats av TT vilket gör att det för tillfället står om yppiga fru gårman i både DN och SvD på nätet, samt en lång rad andra lokaltidningar och bland annat bloggen genusnytt. Matildas upptäckt har lett till att Uppsala kommun nu byter ut sina skyltar, faktiskt är det tydligen redan gjort på ett av ställena enligt sms-rapport från en kompis!
Läs artikeln i 18 Minuter här.
Man kan ju undra hur de här felaktiga skyltarna har spritt sig över landet om de bara tillverkades en kort tid, som Anders berättar i artikeln. Här började det iallafall i Hässleholm där  gatuchefen blev lite sugen på vader och kjol. Skylten finns också i Göteborg, men den reportern kollade visst inte upp saken. Säkert finns den i fler städer, skulle vara kul att veta!
För yppig, enligt VV. Men Uppsala kommun gillar snygga tjejer!

Så här ska det se ut. B3-2.

This article has 3 comments

  1. Jag tycker att det borde vara BARA kvinnor på skyltarna, till dess att antalet skylttimmar i landet uppgår till summan skylttimmar med män, räknat från det att man (oj, får jag skriva ”man” här?) började skylta övergångsställen. Sedan ska det vara hälften av skyltarna, EXAKT. Bilden på kvinnan bör vara en vänsterhänt, muslimsk kvinna som genomgått könsbyte och på något sätt visar att hon bara handlar KRAV-produkter, konsekvent källsorterar sitt avfall samt benämner alla sina barn med pronomenet ”hen”.

    • Alla som tror att Fröken Gårman är en ung vit svenska, trots att hon helt uppenbart är svart, ni är rasister! Det vänder sig i magen. Usch!

Leave a Reply