Hälften koranen och hälften medicin

Vissa uppdrag känns som en enda stor förmån för mig –  de där människor man aldrig annars skulle mött fritt får dela med sig av sina tankar och åsikter kring spännande ämnen och verkligen tar chansen och gör det. Ett sådant jobb jag nyligen skrev och även fotade till publicerades i Praktikertjänsts tidning Praktikan och handlade om CSR, Corporate social responsibility. Det fanns massor av enganemang inom koncernens mottagningar och jag fick åka ut till en av dem. På Järvapsykiatrin i Rinkeby drivs bland annat ett projekt med ”home information” kring psykiska sjukdomar för somaliska kvinnor. En otroligt inspirerande och intressant intervju med de ansvariga, och bra bilder tycker jag det blev också. Läs artikeln här, och den andra artikeln på samma tema här.

jarvapsykiatrin2_helena_ulla-880x440

Helena Persson och Ulla Vilja Prim, Järvapsykiatrin. Foto: jag själv.

Leave a Reply