Inatt jag drömde

Inatt jag drömde
Jag sover mycket dåligt just nu. I många veckor har vi blivit väckta nästan varje timme av något barn och både dagar och nätter har gått som i en dimma. Nu när barnen äntligen sover bättre så har jag upptäckt att jag inte sover iallafall. Istället snurrar mina tankar i en allt snabbare takt och när jag sover är drömmarna komplicerade, stressiga och ibland obehagliga.. Det handlar enbart som allt som hänt mig de senaste månaderna, uppblandat med lite ångest från höstens flytt. Vi flyttade alltså på grund av en granne, nu när allt är över kan jag väl ändå avslöja så mycket. Situationen i huset gjorde det helt ohållbart att bli kvar. I ett år väntade vi på att vårt nybygge skulle bli klart, under den tiden han nästan alla andra i huset flytta på grund av samma granne och jag tvingades att bli ordförande i bostadsrättsföreningen, trots att jag var höggravid. Sista halvåret led jag mig igenom och efteråt känns allt det där som en jobbig dröm i sig. Ändå förekommer också grannen i mina drömmar ibland, krävande och anklagande.
Vad kan man göra åt detta? Det finns ingen tid på dagarna att bearbeta allt som hänt, det måste ha med det att göra. Det måste finnas ett sätt att kunna göra något konstruktivt, kanske kreativt, av sömnlösheten och drömmarna? Så att inte allt känns så meningslöst.

This article has 1 comment

  1. Vi är precis nu också i färd med att flytta pga en granne. Inte kul alls.

Leave a Reply