Om mammans drömmar och barnets

Ikväll är det sommarfest på förskolan och självklart regnar det som en dusch ute. Jag ska såklart klä mina barn i blommiga sommarkläder ändå, det är ju lag på det. Och i och med det till saken jag ville berätta om. Jag förra veckan gjorde det klassiska misstaget att utan att fråga Matilda köpa världens (som jag tcykte) finaste byxdress med fjärilar på, som hon skulle ha. Dyr var den också, ett himla danskt märke sånt som man ser på bloggar. När jag visade den för henne sa hon ”…nja… kanske på nästa sommarfest” och jag hade svårt att dölja min besvikelse. efter ett par dagar sa hon att hon visst kunde ha den, för att sen på kvällen gråtande bekänna att hon inte alls ville, alla andra flickor ska ha klänning och då spelar det ingen roll att den här byxdräkten är exakt som en klänning fast med ben. Kände mig så hemsk, som en diktator som försökte tvinga på henne något bara för att jag ville det. Vi gick till Åhléns, hon valde en blommig tunika för 99 kronor som hon älskade, och ett rosa diadem med rosett. Den fina danska designdressen hänger nu i en brun papperspåse i hallen tillsammans med mitt dåliga samvete. 

Leave a Reply