Årets värsta bok?

Hemma igen från mässan med en väska full med böcker. Och jag måste direkt vissa detta mitt konstigaste köp. Av alla böcker i alla kategorier vad gäller föräldraskap så är det här det KONSTIGASTE jag har sett. för att inte säga bland det mest heteronormativa, ojämställda, schablonartade och meningslösa.
Skulle du har blivit glad om du fick denna bok i present när du just fått barn: ”Porr för nyblivna mammor”?

bokomslagEh. Nej?

bok4Jo, just sådär såg min man ut när vi sov som sämst.

bok2
Bröstmjölk är det bästa för barnet!! Att pumpa slipper du inte undan, hur skulle det se ut?

bok1I denna bok existerar inga pappalediga män.

bok3
Creepy.

Och det här är bara ett par uppslag ur boken. Så här står det i inledningen, skriven av ”Cambridge Women´s Pornography Cooperative” (?!?!) : ”I labbet spenderade vi månader med att testa olika stimuli: vi tog in blonda män, rödhåriga män, långa-mörka-och-snygga män. Vi testade dem nyrakade,  med tredagarsstubb och i helskägg. Vi testade dem påklädda, halvklädda och avklädda – men responsen blev densamma: ljummen. Så plötsligt hände något. En av medlemmarna i CWPC fick besök av sin man och deras nyfödde. samtidigt som hon satt uppkopplad och tittade på en barbröstad brandman. När hon vände sig om och möttes av synen av mannen, med bebisen tryggt sovande i famnen, hände det: pulsen ökade, pupillerna vidgades och andningen blev snabbare. Eureka!”

Det här är en fruktansvärt obehaglig bok, fast det är en humorbok. Jag förstår att den ska vara harmlös och skrattretande men jag tycker den är hemsk. Varför har den översatts till svenska? Det måste betyda att det finns en stor marknad för den. En ännu värre tanke!

Avslutningsvis, ett tips. Om man verkligen vill köpa en humorbok till en nybilven förälder, satsa på den här. ”Safe baby handling tips”. Bildgoogla och njut!

Leave a Reply