Glädje och irritation

Idag är jag glad över saker som går fram åt och irriterad på saker som är bakåtsträvande.

Låt mig börja med det som är bra! I senaste numret av Vi föräldrar finns en stor artikel på temat ”Föräldralyckan är en myt”, där Ana Udovic intervjuat mig och Malin Bergström, bland annat. Tycker att det är en superbra artikel som hamnat i helt rätt medium.Jag är så tacksam och glad att få vara en del av detta, att attityden mot nyblivna föräldrar och hur de ska vara förändras och att det blir mer okej att må… lite hur som helst. Det hänger aldrig ihop med hur bra föräldrar vi är eller hur mycket vi älskar våra barn!

IMG_3295

Ja, och så till min irritation för dagen då. Det är ju ofta så mycket mer intressant.
Instagramkontot ”Fria barn” lanserades för drygt en månad sen. Så här beskriver de sig själva: ”Fram för fria barn och lyhörda vuxna som inser att barn är kompetenta människor som inte bör tvingas till att sova, äta, klä sig, kramas.”
Ok.
Helt ok att gilla sitt eget förhållningssätt till barn tycker jag.
Men ”Fria barn” handlar inte om det. Kontot är bara fullt av skuldbeläggande, uppmuntrande av ojämställdhet och påhopp på föräldrar som INTE gör det som postarna på kontot tycker är bra. Exempel:

IMG_3354

IMG_3352

Etc. Etc.
Jag vill ge ett råd till alla därute som är både människor OCH föräldrar: följ inte ”Fria barn” om du inte vill antingen få akut dåligt samvete eller bli spattig av irritation.
Är du däremot en perfekt mamma (helt uppenbart att detta into består nästan till hundra procent av mammor) som i alla lägen alltid kan göra det som är rätt enligt attachment parenting-reglerna och som älskar att störa dig på andra som gör ”fel”: det här är ett bra tips på Instagramkonto att gilla!

Läs gärna Enligt Ellens feministiska analys av kontot, mycket bra läsning.

 

Leave a Reply