Min älskade bokcirkel

Jag har i mer än tio års tid varit med i en helt fantastisk bokcirkel. Med tiden har medlemmar bytts ut, vi har delat upp oss i en Stockholms- och en Uppsalasektion och vi har gått från att  bestå av bara kvinnor utan barn till att bestå till större delen av kvinnor med minst två, och ofta tre eller ännu fler barn. Vi har läst och ätit oss igenom allt möjligt på restaurang efter restaurang och fortsätter med full fart.

Jag kan verkligen rekommendera den här formen av träff. Det är underbart med vänner som man träffar för ett visst syfte och det finns alltid något att prata om. Det bästa som kan hända är när vi inte är överens om en bok, vilket faktiskt händer ganska ofta. Det har fått mig att tänka på idén med tema-bokcirklar och jag är jättesugen på att starta en för föräldrar som kan diskutera och reflektera kring föräldralitteratur. Något för biblioteket kanske?

Här kommer fyra tips på bokcirkelböcker, som är alla sådana vi inte alls var överens om.

Bitterfittan av Maria Sveland (som jag älskar och vi alltså läste när den just kommit ut)
Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson (som jag inte tyckte om! Nu har ju de flest läst den så då kanske man kan läsa uppföljaren ”Utan personligt ansvar” istället)
Stories of your life and others av Ted Chiang (en samling science fictionnoveller som jag verkligen inte gillade men som flera andra i gruppen var helt lyriska över och jag funderade på det kunde ha att göra med att de är naturvetare)
– Den senaste vi läste var Fjärilseffekten av Karin Alvtegen. Den tyckte vi också väldigt olika om, men inte på samma sätt som de andra, att det blev helt vild diskussion. Jag tyckte inte om den. (Nu låter det som att jag inte gillar något alls! Men det gör jag ju :)

dora_bokmarken_duk bokbussen_bocker

Leave a Reply