Tärnsjö garveri

Tärnsjö garveri
Idag har jag varit ute på reportage här i länet. Jag och en UNT-fotograf åkte till Tärnsjö garveri. Det var så himla roligt att komma ut på lite ”riktigt” jobb! Vilken fascinerande plats med massor av unik hantverkshistoria i sig. Lokalerna har inte förändrats mycket under åren, och man märkte att det fanns en stor yrkesstolthet hos de som arbetade där. Deras garvning är dessutom, till skillnad från många andra ställen, fri från krom vilket gör att det är mycket mindre kemikalier i de skor och väskor vars läder kommer därifrån. Fint att förstå hur det funkar. Artiklarna kommer i UNT framöver.

Jag var ju inte fotograf idag, fick istället den ovanliga förmånen att få åka ut på jobb tillsammans med en av tidningens fotografer! Så mina mobilbilder är väl lite sådär.


Tärnsjö garveris produkter har använts av designers och modehus över hela världen, bland annat Gant, Acne, Tiger of Sweden.  Här ovan är några av produkterna tillverkade med deras läder. Stolarna kommer från Studio Axel Bjurström

Leave a Reply